Συνεχίζεται ο σάλος από τις αποκαλύψεις του Βήματος σχετικά με τα πάρτι κρατουμένων σε κελιά – σουίτες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης παρά την έκπληξη που εξέφρασε για το επίμαχο βίντεο στο οποίο διακρίνονται να διασκεδάζουν φυλακισμένοι, «το γνώριζε εδώ και 15 ημέρες».

Στο βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει το Βήμα, Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές εμφανίζονται να πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

 Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό βίντεο διαρκείας περίπου 11 λεπτών όπου καταγράφεται «γιορτινό πάρτι» μέσα από κελί των φυλακών Κορυδαλλού.
Μετά τις αποκαλύψεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα αποδίδοντας τις σκηνές σε χρόνο προγενέστερο από την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, που ερευνάται από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Αραβαντινός για υπ.Δικαιοσύνης: Ψέμα ότι δεν γνώριζαν

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκφράζει την έκπληξη για το βίντεο «εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών» σημείωσε ο κ. Αραβαντινός μιλώντας στο Θέμα Fm.
Εξήγησε μάλιστα πως είναι τρεις οι λόγοι για τους οποίους συνεχίζονται να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στις ελληνικές φυλακές με ορισμένες κρατούμενους να ζουν σε κελιά – σουίτες.

«Ο ένας έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδωρείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία. Ο τρίτος έχει να κάνει με την πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών που αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες» είπε ο κ. Αραβαντινός.

 Κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «μας είπαν παράκεντρα, μας είπαν ότι προβαίνουμε σε fake news, κοντολογίς μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί».