Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβασή του στην Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, τόνισε ότι βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει και το γεγονός ότι «αυτή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων κομμάτων, δένει όλο και πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ», ότι «υπογράφει συνεχώς νέες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, δίνοντας στην πολεμική βιομηχανία δισεκατομμύρια Euro κάθε χρόνο, την ώρα που γίνονται εγκληματικές περικοπές για την παιδεία, για την υγεία, την πρόνοια, τις κοινωνικές ανάγκες».

Είπε ότι αποτελεί «νεά πρόκληση ο κοινός σχεδιασμός κυβέρνησης – ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για χρηματοδότηση σε ΜΜΕ και ΜΚΟ, με στόχο την αλλαγή του αντιαμερικάνικου – αντιΝΑΤΟϊκού κλίματος στην Ελλάδα”. “Αυτή η καμπάνια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» είπε, προσθέτοντας «όσους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς κι αν επιστρατεύσουν, όσα πλυντήρια κι αν στήσουν, όσες ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κι αν επινοήσουν, δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ».

Είπε ότι ο λαός «δεν πρέπει να δώσει συγχωροχάρτι ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στα διάφορα απολειφάδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπηρέτησαν την ευρωενωσιακή πολιτική και που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τους βγάζει από τα μπαούλα για να φτιάξει μαζί τους δήθεν «προοδευτικά» μέτωπα».

Επισήμανε ότι «δεν πρέπει να ξεχαστεί το έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, που σήμερα ακριβώς συμπληρώνονται 20 χρόνια, το οποίο οργάνωσαν και εκτέλεσαν, οι ίδιοι που εμπνεύστηκαν και καθοδήγησαν τη συμφωνία των Πρεσπών, για να δυναμώσουν την παρουσία τους στην περιοχή, να διαιρέσουν τους λαούς, να φτιάξουν κράτη – προτεκτοράτα».

«Κι επειδή δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια κι επειδή η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, θυμόμαστε, ότι πολλοί από αυτούς που σήμερα φιγουράρουν στις «προοδευτικές» μαζώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούσαν τότε, στη νομιμοποίηση του πολέμου και των διευκολύνσεων που έδινε τότε η κυβέρνηση Σημίτη του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε στη συνέχεια, προσθέτοντας «όπως επίσης θυμόμαστε ότι τότε ήταν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που κυβερνούσαν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και πρωτοστάστησαν στους βομβαρδισμούς».

«Γιατί η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι μια λυκοσυμμαχία σε βάρος των λαών, που έχει στο DNA της τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τον αντικομουνισμό, τον εθνικισμό. Κι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν όλα αυτά είναι μια παρέκκλιση από τις ανθρωπιστικές αξίες της ΕΕ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλά ανιστόρητοι, είναι και συνειδητοί απατεώνες» κατέληξε στην παρέμβασή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ