Τα «αλλάζει» η Άγκυρα μετά την απάντηση Αποστολάκη σε Ακάρ

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις του Χουλούσι Ακάρ σχετικά με τη «Γαλάζια Πατρίδα» δεν μεταδόθηκαν σωστά από κάποια μέσα ενημέρωσης.

Αναδίπλωση επιχειρεί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετά την καταδίκη από ελληνικής πλευράς των προκλητικών δηλώσεων του Χουλουσί Ακάρ και τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο ομόλογός του, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μετά το «σοβαρευτείτε και μην πετάτε ρουκέτες για εντυπωσιασμό» του έλληνα υπουργού, η Άγκυρα φέρεται να επανέρχεται στη «γραμμή» της επίλυσης ζητημάτων μέσω του διαλόγου, όπως προβλέπουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για τα οποία μάλιστα οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να συσταθούν ομάδες εργασίας για την αναθέρμανση τους.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις του Χουλούσι Ακάρ σχετικά με τη «Γαλάζια Πατρίδα» δεν μεταδόθηκαν σωστά από κάποια μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας τονίζει ακόμη ότι στην ομιλία που έκανε ο υπουργός Άμυνας στις 21 Μαρτίου 2019 είπε πως «είμαστε υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ειρήνης στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια Πατρίδα μας».

«Παρατηρήθηκε ότι η δήλωση του υπουργού Ακάρ σχετικά με τη Γαλάζια Πατρίδα μας δεν μεταδόθηκε σωστά από κάποια μέσα ενημέρωσης. Η Τουρκία δηλώνει πάντα ότι υποστηρίζει την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο και μέσω διαλόγου και είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και συμφωνίες» αναφέρει η Άγκυρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk