Εδώ και δύο μήνες παρακολουθούμε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι δηλώσεων, υποσχέσεων ,διαπραγματεύσεων  για την περιβόητη ρύθμιση που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.Αποτέλεσμα όμως δεν βλέπουμε γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην παρέμβαση του στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Σημίτης «πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες»
Οι πολίτες ,οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι αντί για λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν,αντιμετωπίζουν μια καιροσκοπική πολιτική που μεταθέτει συνεχώς τις αναγκαίες αποφάσεις για την ανόρθωση της χώρας.Ακούν συνεχώς υποσχέσεις που μετά από λίγο διαψεύδονται γιατί λείπει  η πολιτική τόλμη ,ο σχεδιασμός ενώ μονίμως το ευρύτερο εθνικό συμφέρον υποτάσσεται στις εκάστοτε μικροκομματικές επιδιώξεις  του Μεγάρου Μαξίμου.
Η χώρα όμως όπως υπογράμμισε ο Κ.Σημίτης «έχει ανάγκη από δημιουργία,από παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη.Από τον επανασχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την επανεκτίμηση των συντελεστών φορολόγησης. Από την επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος. Από μια εκτενή και συστηματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της παιδείας».
Είναι παράλογο πρόσθεσε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή και να συντηρείται ένα καθεστώς που μας καθηλώνει στην υπανάπτυξη και την αβεβαιότητα.Η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια κρίσης,με ατέλειωτες θυσίες των πολιτών της, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας ισχυρής αναπτυξιακής πορείας.
Βρίσκεται όμως ξανά παγιδευμένη στις ιδεοληψίες του Σύριζα και στην αδυναμία του να υπηρετήσει μια πολιτική που θα δώσει την αναγκαία ώθηση στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας που είτε λιμνάζει ,είτε αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό.
Ο κ.Τσίπρας αντιμέτωπος με τη διαρκή φθορά του, έχει επιπλέον εγκλωβίσει τη  χώρα σε ένα μακρύ εκλογικό κύκλο, στην προσπάθεια του να διασώσει ότι μπορεί ,που επιτείνει ακόμα περισσότερο το αδιέξοδο.Δημαγωγεί ότι είναι ο ηγέτης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα κάνει ότι μπορεί για να την καθηλώσει .
 Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια ηγεσία που να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις των καιρών και να μπορεί να τις υπηρετήσει με συνέπεια  και αποφασιστικότητα.Κι είναι  πασιφανές πια ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις.