Την Εφορία σχεδιάζουν να επιστρατεύσουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και ταυτόχρονα να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία! Χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο του Γαλατσίου, έδωσε το περίγραμμα του νέου σχεδιασμού.

Ο Γιώργος Δημαράς έκανε λόγο για μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ε9 υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, πως δεν θα θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών στις περιπτώσεις χρησικτησίας, που είναι και οι περισσότερες στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, μίλησε για μια καταρχήν συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

Ολοι αναγνωρίζουν πως στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης η έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι η αναμενόμενη. Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων έως τις 18 Μαρτίου δηλώθηκαν περίπου 700.000 δικαιώματα. Ειδικά, στις αγροτικές περιοχές η καθυστέρηση (και η μη ανταπόκριση) των ιδιοκτητών οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς επειδή πολλά ακίνητα / αγροτεμάχια έχουν αλλάξει χέρια δια λόγου, ενώ σχεδόν οι περισσότεροι κάνουν χρήση του δικαιώματος της χρησικτησίας.

-Ποιες περιπτώσεις προβλέπεται να συνδεθούν με τις ΔΟΥ;

-Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί;

-Σε ποιες περιοχές δόθηκε νέα παράταση

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ της Τετάρτης

Κτηματολόγιο μέσω E9