Στη θέση του θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης, καθώς στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας τη Δευτέρα, ο βασικός μέτοχός της, ο ΕΦΚΑ, ανακάλεσε το αίτημά του για σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ταμείο επιφυλάσσεται να επανέλθει στο θέμα, όποτε το κρίνει σκόπιμο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνέχεια ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλει και την εκλογή νέου Προέδρου για την επόμενη συνεδρίασή του.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Attica Bank είχε υποβάλει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης και φαβορί για την αντικατάστασή του θεωρούνταν ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής με θέμα την αντικατάστασή του αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα, μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ, ωστόσο υπήρξε νέα ανατροπή των δεδομένων, καθώς δεν ελήφθη τελικά καμία απόφαση για το νέο διοικητικό σχήμα ή τουλάχιστον την εκκίνηση των διαδικασιών για την ανασυγκρότησή του.
Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Πανταλάκης θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας και η παραμονή του θα επανεξεταστεί είτε σε έκτακτη γενική συνέλευση ή στην προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ετήσια συνάντηση του σώματος των μετόχων.
Με τον τρόπο αυτό εκτονώνεται, έστω και προσωρινά, το άσχημο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη διοίκηση της Attica Bank, λόγω των κακών σχέσεών του διευθύνοντος συμβούλου με τον κ. Ρουμελιώ