Νέο λάθος στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων καταλογίζει στο υπουργείο Εργασίας ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Αυτή τη φορά το λάθος εντοπίζεται στα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, τα οποία αναρτήθηκαν με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών», τονίζει ο κ. Βρούτσης και εξηγεί: «Δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α.), οι οποίοι εκτός από αυτοαπασχολούμενοι, έχουν και έμμισθη δραστηριότητα, εμφανίζονται να οφείλουν εισφορές -και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017- για την επικουρική τους ασφάλιση και το εφάπαξ, παρ’ όλο που οι οφειλόμενες εισφορές τους έχουν παρακρατηθεί και καταβληθεί ήδη από τον μισθό τους».

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας για ανικανότητα και έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι – όπως ανέφερε- ταλαιπωρούνται αδίκως.

«Οδηγούν σε λανθασμένα εκκαθαριστικά, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε απόλυτη σύγχυση, αδιαφορεί για τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε», καταλήγει.