• Αναζήτηση
 • Brain drain και brain gain

  Τι έχουν να μας διδάξουν τα διεθνή success stories του Κωνσταντίνου Λάσκαρη και του Νικόλα Τομπάζη;

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το brain drain, ή αλλιώς η μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής πλήγωσε βαθιά την Ελλάδα, με τη ζημιά να χαρακτηρίζεται ως ανεπανόρθωτη αν με ταχείς διαδικασίες, δεν περάσουμε στο brain gain.

  Πλέον σε όποιον κλάδο του εξωτερικού και αν κοιτάξει κανείς, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ελληνικό στοιχείο να του θυμίζει ότι για κάποιους ιδιαίτερους, προσωπικούς ή μη λόγους, ορισμένοι συμπατριώτες του επέλεξαν μια άλλη ζωή μακριά από την πατρίδα τους. Η επιτυχία δεν γνωρίζει σύνορα.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Παναγιώτης Γκανάς παρουσιάζει τα success stories δύο καταξιωμένων στο εξωτερικό Ελλήνων, του Κωνσταντίνου Λάσκαρη, επικεφαλής Ερευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων στην εταιρεία Tesla Motors, και του Νικόλα Τομπάζη, επικεφαλής Τεχνικών Θεμάτων Μονοθεσίων της FIA.

  Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk