Αύριο (16/3, 12:30) είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η FIBA έκανε γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας που θα μπουν στην κληρωτίδα.

Όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία. Επειδή βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι επικεφαλής ομίλου.

Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος 32 χώρες οι οποίες θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους που θα αποτελούνται από τέσσερις ομάδες, με τις δύο πρώτες να περνούν στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Γκρουπ 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία

Γκρουπ 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα

Γκρουπ 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία

Γκρουπ 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα

Γκρουπ 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν

Γκρουπ 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα

Γκρουπ 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

Γκρουπ 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο ομάδων από τη ζώνη της Αμερικής στον ίδιο όμιλο, έγινε μια αλλαγή. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, Ε και G, με τον Καναδά να μεταφέρεται στο Pot 6, αλλάζοντας θέση με το Ιράν.

Οι ομάδες των Pot 1, 4, 5 και 8 θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2, 3, 6 και 7 θα πάνε στους ομίλους B, D, F και H.

Ο όμιλος Α διασταυρώνεται στη συνέχεια με τον Β, o C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον Η.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στην Κίνα το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.