Μετρό – Γραμμή 4: Προβληματισμός για την τύχη του διαγωνισμού

Τρεις συμμετοχές αλλά δύο προσφορές

Δύο είναι τελικά οι προσφορές για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοπραξία TEΡΝΑ-VINCI-SIEMENS δεν κατέβασε προσφορά. Παρά την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό ΑΕ, ότι και τα τρία σχήματα που είχαν προεπιλεγεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έδωσαν το «παρών» στην κατάθεση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, όπως φαίνεται δεν περιείχαν όλοι οι φάκελοι προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία εκτίμησε πως έπρεπε να υπάρξει περισσότερος χρόνος, σε αναμονή της δημοσίευσης του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ για το έργο της Αμβρακίας Οδού. Αναμονή που είχε οδηγήσει μάλιστα σε αναβολή και τον διαγωνισμό για τη Γραμμή 4, καθώς αναμένεται να μην αφήσει ανεπηρέαστο και αυτόν τον διαγωνισμό.

Το ζήτημα τώρα είναι εάν μετά από αυτή την εξέλιξη μπορεί να προχωρήσει ένας τόσο μεγάλος διαγωνισμός, προϋπολογισμού δημοπράτησης για το πρώτο τμήμα 1,51 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Δεδομένου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την ΕΕ, η σημερινή απώλεια αφήνει ερωτηματικά. Ειδικά από τη στιγμή που νωρίτερα η σχετική ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., ήταν θριαμβευτική.

Τα σχήματα που παραμένουν στην κούρσα είναι τελικά οι ΑΚΤΩΡ-ANSALDOBREDA-HITACHI  και J&P ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk