• Αναζήτηση
 • Μπερτομέου: «Δεν θα έχει η Euroleague πέντε ισπανικές ομάδες»

  Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε δεν θα είναι πέντε ισπανικές ομάδες στη Euroleague τη νέα σεζόν, ακόμα κι αν κατακτήσει η Βαλένθια ή η Ανδόρα το Eurocup

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και του χρόνου πέντε ισπανικές ομάδες στην Euroleague, όπως τη σεζόν 2017-18 με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Βαλένθια, Μπασκόνια και Μάλαγα.

  Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ακόμα κι αν κατακτήσει ισπανική ομάδα το Eurocup καθώς ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μία χώρα πρέπει να είναι τέσσερις.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

  «Ως εξαίρεση, είχαμε 5 ισπανικές ομάδες στην Euroleague τη σεζόν 2017-18, που ήταν σύμπτωση, διότι την προηγούμενη χρονιά, οι ομάδες μειώθηκαν από 24 σε 16.

  Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μια χώρα θα είναι 4. Αν μια ισπανική ομάδα κατακτήσει το EuroCup, αυτό σημαίνει πως καμία ισπανική ομάδα δεν θα προκριθεί μέσω της ACB στην Euroleague.

  Ο πρωταθλητής του EuroCup έχει προτεραιότητα έναντι του υποθετικού πρωταθλητή της ACB. Οπότε, δεν μπορούν να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες την επόμενη σεζόν στην διοργάνωση».

   

  Χωρίς κατηγορία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk