Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτή την ώρα με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Ομοσπονδίες και Σωματεία Εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση τάσσονται κατά του νόμου του υπουργείου Παιδείας περί διορισμών και προσλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του προσοντολόγιου, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση με τον άμεσο διορισμό τους αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα που προωθεί το υπουργείο, βασικά σημεία του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το σχέδιο για το νέο εξεταστικό.

«Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε» σημειώνουν, υπογραμμίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».