Σάμος: Εισαγγελική παρέμβαση μετά την αποχή μαθητών για τα προσφυγόπουλα

Ο περιφερειακός διευθυντής βορείου Αιγαίου αναμένεται σήμερα, να ζητήσει παρέμβαση Εισαγγελέα για το ρατσιστικό παραλήρημα Συλλόγου Γονέων κατά προσφυγόπουλων

Να μπει τέλος στο κλίμα ξενοφοβίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν ορισμένοι γονείς το τελευταίο διάστημα επιχειρεί ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή την αποχή μαθητών από τα μαθήματά τους σε δημοτικά σχολεία της Σάμου – με ευθύνη των γονιών τους – επειδή ξεκίνησαν να λειτουργούν δομές εκπαίδευσης προσφυγόπουλων.

Ο κ. Καλάργαλης αναμένεται σήμερα, να επισκεφτεί τον Εισαγγελέα Σάμου για να του ζητήσει να διερευνήσει την περίπτωση ποινικής ευθύνης των γονέων των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματά τους.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι ένας μικρός αριθμός γονέων επιχειρεί εδώ και δύο εβδομάδες να δημιουργήσει κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας στη Σάμο. «Οι γονείς αυτοί με τις απαράδεκτες αντιλήψεις τους, αφού δηλητηριάζουν τα ίδια τους τα παιδιά, επιχειρούν να συμπαρασύρουν και άλλους γονείς χωρίς κανένα επιχείρημα παρά μόνο υπηρετώντας μισαλλόδοξες αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Επειδή, προσθέτει,  στη δημοκρατία άρα και στη σχολική κοινότητα υπάρχουν κανόνες, ήδη ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης ενημέρωσε σήμερα τον Εισαγγελέα Σάμου και αύριο θα τον επισκεφτεί και προσωπικά ζητώντας του να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των γονέων, οι οποίοι στερούν τη μάθηση από τα παιδιά τους.

«Κεντρικός στόχος της εκπαιδευτικής λογικής είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα αρχές και αξίες και ότι το διαφορετικό είναι ίσο. Σε αυτή τη διαδικασία η ευθύνη των γονέων είναι να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση. Το Υπουργείο στηρίζει απόλυτα το έργο των εκπαιδευτικών της Σάμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μισαλλόδοξες συμπεριφορές ορισμένων γονέων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk