Οξύτατες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος είχε αναφέρει πως δεν θυμάται στα 30 χρόνια που ήταν δημοσιογράφος να έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, υπερασπιζόμενος με σθένος τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Προφανώς, ο κ. Κυρίτσης χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα στη μνήμη του καθώς είναι απορίας άξιο πως δεν θυμάται την ιστορία με τους νεκρούς της Marfin. Ενα τραγικό περιστατικό στο οποίο είχαν χάσει της ζωή τους τρεις άνθρωποι και το οποίο είχε ξεκινήσει όταν κουκουλοφόροι που είχαν αποσπαστεί από μαζική διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη, είχαν ρίξει μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη ντροπιαστική δήλωση προκάλεσε την έκρηξη ανθρώπων που είχαν ζήσει την τραγωδία της Marfin το 2010, καθώς και απλώς πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«O Γιώργος Κυρίτσης φοβήθηκε ότι θα του ξεφύγει ο Πολάκης στην κούρσα της αλητείας και είπε να κάνει ντεμαράζ», «Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε. Ό,τι χειρότερο έχει περάσει. Το θράσος έχει και κάποια όρια» είναι μερικές από τις αναρτήσεις.