Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το 9ώροφο κτίριο που κρύβει την Ακρόπολη, το ΚΑΣ αποφάσισε να κάνει αυτοψία και τελικά να ανακαλέσει την άδεια που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2018.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ανακάλεσε σήμερα απόφαση που πήρε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σχετικά με αίτημα για την ανέγερση νέου 9ώροφου κτηρίου (με τρία υπόγεια και δώμα με πέργκολα και ασκεπή πισίνα) σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι.

Η νέα γνωμοδότηση δόθηκε μετά την αυτοψία της ολομέλειας του ΚΑΣ, που διενεργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στο οικόπεδο, κατά την οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο (ύψους περίπου 32 μ.), θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης, ενώ δεν θα δένει αρμονικά στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, εκτός από ένα κτίριο που κτίστηκε το 1989 επί της οδού Τ. Καρατάση, το εν λόγω εννιαώροφο κτίριο θα έχει το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις όμορες οικοδομές.

Ωστόσο, η απόφαση του ΚΑΣ έρχεται με σημαντική καθυστέρηση καθώς το κτίριο ήδη έχει ανεγερθεί και μένει να φανεί τι θα γίνει με αυτό στην πράξη.