• Αναζήτηση
 • Πανελλαδικές: «Μαύρες τρύπες» στο νέο εξεταστικό

  Πώς η πρόταση του Γαβρόγλου (παρουσιάζεται αύριο) μπορεί να τινάξει στον αέρα έναν αδιάβλητο θεσμό δεκαετιών – Ο τρόπος απόκτησης του απολυτηρίου και το περίπλοκο σύστημα παράλληλων διαγωνισμών

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε ένα επικίνδυνο και με πολλά ρίσκα μονοπάτι μπαίνει ο υπουργός Παιδείας αύριο το μεσημέρι, παρουσιάζοντας την τελική πρότασή του για ένα νέο εξεταστικό σύστημα στην Ομοσπονδία των καθηγητών σχολείων (ΟΛΜΕ) αλλά και στη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ που ξεκινάει στην Κρήτη. Και βεβαίως, ακολούθως, καταθέτοντας την πρότασή του στη Βουλή για ψήφιση.

  Το νέο αυτό σύστημα που τίθεται τώρα στη βάσανο της κοινοβουλευτικής κριτικής αποτελείται από περίπλοκα συστήματα παράλληλων εξετάσεων, ένα νέο απολυτήριο που αντί να ενισχύσει τον θεσμό φαίνεται ότι είναι πιθανότερο να τον υποβαθμίσει, ενώ αναγκαστικά συνδυάζεται με την αναδιάρθρωση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Και βεβαίως μπορεί να τινάξει στον αέρα έναν αδιάβλητο θεσμό δεκαετιών.

  Στα παραπάνω να σημειώσουμε ότι η διδακτέα και εξεταστέα ύλη για την επόμενη χρονιά δεν έχει δοθεί επισήμως ακόμη στη δημοσιότητα, καθώς παρουσιάστηκε απλά μια πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με θεαματική αύξηση ύλης στα περισσότερα μαθήματα.

  -Πότε θα δοθεί η διδακτέα και η εξεταστέα ύλη για την επόμενη χρονιά;

  -Πότε θα καταθέσουν οι υποψήφιοι τα Μηχανογραφικά του 2019;

  -Πώς θα γίνει ο τρόπος απόκτησης του νέου απολυτηρίου;

  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ της Τετάρτης

  «Μαύρες τρύπες» στο νέο Εξεταστικό

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk