Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές για τον Ποινικό Κώδικο.

«Έχουμε ακόμα μία συνέπεια καθυστερήσεων και των εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν για  πάνω από 4 χρόνια στα συρτάρια τους έτοιμες όλες αυτές αλλαγές για τον Ποινικό Κώδικα και τις φέρνουν τώρα με 20 μέρες προθεσμία συζήτησης.

Εάν λοιπόν η κυβέρνηση δεν πηγαίνει σε εκλογές το Μάιο οφείλει να δώσει ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βλέπουμε ποινική αξία συγκεκριμένων εγκλημάτων να αλλάζει με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο. Βλέπουμε αδικήματα τα οποία πηγαίνουν από τα είκοσι χρόνια στα δύο χρόνια Αυτό πρέπει να μας το αιτιολογήσει κάποιος και για αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή εμείς δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε, λέμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το ξανασκεφτεί, Εμείς έχουμε τις διαφωνίες μας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι υπάρχουν μία σειρά των εμμονών του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύονται και από όσα φέρνει στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θέλουμε οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια και αυτό δεν μπορεί να γίνεται όταν ο νόμος δεν ισχύει για όλους πάντα και παντού. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα και με τον νόμο Παρασκευοπούλου και με τις αλλαγές οι οποίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ότι δεν θέλει ο νόμος να εφαρμόζεται πάντα, παντού και για τους πάντες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει διότι καλλιεργεί μία γενικευμένη ανασφάλεια στους πολίτες. Καλλιεργεί επίσης ανασφάλεια σε αυτούς οι  οποίοι πρέπει να επιβάλουν το νόμο, είτε είναι δικαστές είτε είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι και αυτό ξέρετε δημιουργεί συνθήκες γενικευμένης ανισορροπίας στην κοινωνική ειρήνη. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι».

Μοναδικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι το Κίνημα Αλλαγής

Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε, έχει μία πολύ καλή πορεία στα βαφτίσια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Τώρα βρήκε να βαφτίσει ξανά και το δικό του κόμμα, θα του δώσει και ένα επιπλέον όνομα.  Θα αποτύχει και αυτή η προσπάθεια είτε διεμβολισμού, είτε εξαγοράς, είτε επίθεσης στη Δημοκρατική παράταξη. Ο κ. Τσίπρας δεν ασχολείται με τη Νέα Δημοκρατία, έβγαλε χθες μία ανακοίνωση για μια σειρά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες από την περίοδο 2006 – 2010 για τη φαρμακευτική δαπάνη. Το όνομα Νέα Δημοκρατία δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση, την έχει στο απυρόβλητο ο κ Τσίπρας.  Καλλιεργεί γενικότερα μια αντιδεξιά ρητορική στην πραγματικότητα όμως ο μοναδικός του στόχος είμαστε εμείς. Και φυσικά συμπορεύεται κανονικά και με το κομμάτι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την κυρία Κουντουρά, τον κ. Κουίκ, τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κυρία Παπακώστα, με ένα κομμάτι της καραμανλικής δεξιάς και με κάποιους από το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι πήγαν για να παραγγέλνουν έπιπλα 10.000 ευρώ, γιατί μάλλον ο προηγούμενος υπουργός ή δούλευε καταγής η τα πήρε σπίτι του».