• Αναζήτηση
 • Κουρτς: Ενισχυμένη η Μέι στην ψηφοφορία από τις διαβεβαιώσεις της ΕΕ

  Οι διαβεβαιώσεις της ΕΕ θα πείσουν τους βρετανούς βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στη σημερινή ψηφοφορία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της βρετανίδας πρωθυπουργού Μέι έχοντας δώσει επιπλέον διαβεβαιώσεις για το Brexit και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

  Όπως ανακοίνωσε η ίδια η βρετανίδα πρωθυπουργός, χθες Δευτέρα εξασφάλισε από την ΕΕ «νομικές διαβεβαιώσεις» οι οποίες εκτιμά ότι θα πείσουν τους βρετανούς βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στη σημερινή ψηφοφορία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  «Ελπίζω ότι αυτό το ομολογουμένως μικρό, αλλά ωστόσο επιτευχθέν βήμα μπορεί να βοηθήσει την Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στο κοινοβούλιο γιατί τότε θα μπορούμε να αποφύγουμε ένα σενάριο της εξόδου χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κουρτς στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DLF. «Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει επικίνδυνα κοντά στην προθεσμία του Brexit χωρίς να υπάρχει ένα σενάριο για τακτική έξοδο της χώρας από την ΕΕ», είπε ο Κουρτς.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk