Στη Βουλή η υπόθεση της ηχογράφησης Στουρνάρα από Πολάκη

Μετά τη δικαιοσύνη η … σκυτάλη περνάει στη Βουλή για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Μετά τη δικαιοσύνη η … σκυτάλη περνάει στη Βουλή για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της καταγραφής της επίμαχης τηλεφωνικής  επικοινωνίας, μετά την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως η συνομιλία κατεγράφη χωρίς τη δική του συναίνεση, διαβιβάζει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει ο νόμος, τη δικογραφία στη Βουλή.

Κι΄αυτό γιατί εφόσον η έρευνα αφορά σε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικού προσώπου, αποκλειστικά αρμόδια να αποφασίσει για την άρση ή μη της βουλευτικής του ασυλίας είναι η Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση αυτή το ερευνώμενο αδίκημα αφορά στην παράνομη καταγραφή συνομιλίας, που σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, είναι αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk