Τι απαντά η κυβέρνηση Ζάεφ για τον «Δρομέα»

«Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για ανταλλαγή μνημείων» δηλώνει κυβερνητική πηγή των Σκοπίων στο κρατικό πρακτορείο MIA

«Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για ανταλλαγή μνημείων» δηλώνει κυβερνητική πηγή των Σκοπίων στο κρατικό πρακτορείο MIA, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι η υπουργός Πολιτισμού πρότεινε να σταλεί στην Αθήνα το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αντίστοιχα να μεταφερθεί στα Σκόπια ο «Δρομέας» από την Αθήνα.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συμφωνία προβλέπει πως μέσα στο επόμενο διάστημα όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ιστορία της Ελλάδος θα επισημαίνεται ότι είναι τέτοια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη πρωτοβουλία από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει το τηλεγράφημα.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου πως του προτάθηκε να μεταφερθεί το έργο του στα Σκόπια από την υπουργό πολιτισμού, στη διάψευση της Μυρσίνης Ζορμπά αλλά και στο γεγονός ότι η είδηση απασχολεί ιδιαίτερα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk