Μισθοί που ζαλίζουν! Ποιοι βγάζουν πάνω από €1 εκατ. ετησίως

Υπάρχουν μισθοί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως; Ακόμα και σε περιόδους κρίσεως; Οχι μόνον υπάρχουν αλλά αυτοί που τους λαμβάνουν είναι χιλιάδες, βρίσκονται ανάμεσά μας και εάν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών δεν θα γνωρίζαμε τις χρυσές ετήσιες απολαβές τους

Υπάρχουν μισθοί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως; Ακόμα και σε περιόδους κρίσεως; Οχι μόνον υπάρχουν αλλά αυτοί που τους λαμβάνουν είναι χιλιάδες, βρίσκονται ανάμεσά μας και εάν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών δεν θα γνωρίζαμε τις χρυσές ετήσιες απολαβές τους.

Να σκεφτείτε ότι μόνον στην Κύπρο, βρέθηκαν 8 τραπεζίτες που έλαβαν συνολική αμοιβή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ).

Τα στοιχεία της ΕΑΤ για την Κύπρο δείχνουν ωστόσο πως σε σχέση με το 2016 ο αριθμός των τραπεζιτών που έλαβαν πάνω από ένα εκατομμύριο μισθό, μειώθηκε κατά ένα σε σχέση με το 2016. Θέλετε περισσότερα στοιχεία;

Αναλυτικότερα, τέσσερις τραπεζίτες έλαβαν αμοιβή μεταξύ 1-2 εκατ. ευρώ και κατά μέσο όρο 1.3 εκατ. ευρώ. Ποσό 3.2 εκατ. ευρώ αφορούσε σταθερές απολαβές και ποσό 1.9 εκατ. ευρώ αφορούσε μεταβλητές αποδοχές.

Αυτός είναι και ο λόγος που η θέση του τραπεζίτη στην Κύπρο είναι περιζήτητη όχι μόνον για τους κυπρίους αλλά και για τους Ελλαδίτες ή ακόμα τους ευρωπαίους τραπεζίτες. Τώρα μάλιστα που θα χειρεύσει η θέση της Χρυστάλας Γεωρκάτζη ( διοικήτρια στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ομόλογος του Γιάννη Στουρνάρα)) οι προτάσεις υποψηφίων από Ελλάδα και από Ευρώπη πέφτουν σαν βροχή. Προσφάτως μάλιστα τοποθετήθηκε διοικητής της Τράπεζας Κύπρου ο Τάκης Αράπογλου.

Επιπλέον τρεις τραπεζίτες, ένας από θέση που σχετίζεται με τη διεύθυνση της τράπεζας και δύο από άλλους τομείς έλαβαν αποδοχές μεταξύ 2-3 εκατ. ευρώ με μέσω όρο τα 2.6 εκατ. ευρώ. Οι σταθερές απολαβές τους ανήλθαν σε 6εκατ. ευρώ και οι μεταβλητές σε 1.9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ένα τραπεζίτης από τη διεύθυνση τράπεζας είχε συνολικές απολαβές 3.4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2.3 εκατ. ευρώ ήταν από σταθερές απολαβές και το1.1 εκατ. ευρώ από μεταβλητές.

Εάν δεν εντυπωσιάσθηκατε από όσα διαβάσατε έως τώρα, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε εάν μάθετε ότι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση (πάντοτε σύμφωνα με την ΕΑτ), το 2017, 4859 τραπεζίτες στην ΕΕ έλαβαν αμοιβή πέραν του 1 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 4597 το 2016. Η Κύπρος μαζί με τη Δανία, την Ελλάδα (άρα και στην Ελλάδα υπήρχαν τραπεζίτες το 2017 με απολαβές πάνω από ένα εκατ. ευρώ), την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία ήταν οι χώρες στις οποίες ο αριθμός των τραπεζιτών με αμοιβή πέραν του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk