Ο Ροχανί επισκέπτεται τη Βαγδάτη

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί αφίχθη σήμερα στην Βαγδάτη, στο πλαίσιο μίας επίσημης επίσκεψης που αποσκοπεί στη διεύρυνση της επιρροής της Τεχεράνης στο Ιράκ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί αφίχθη σήμερα στην Βαγδάτη, στο πλαίσιο μίας επίσημης επίσκεψης που αποσκοπεί στη διεύρυνση της επιρροής της Τεχεράνης στο Ιράκ και των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης.

Με αυτή του την επίσκεψη ο Ροχανί επιδιώκει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την αυξημένη επιρροή που διατηρεί στην περιοχή, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

«Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να επεκτείνουμε τους δεσμούς μας με το Ιράκ, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών. Έχουμε πολύ σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης», τόνισε ο Ροχανί κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Μεραμπάντ της Τεχεράνης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του Ροχανί θα υπογραφούν μία σειρά από συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της γεωργίας, της βιομηχανίας και της υγείας.

«Το Ιράκ είναι άλλη μία δίοδος για να παρακάμψει το Ιράν τις άδικες κυρώσεις που έχουν επιβάλλει εναντίον του οι ΗΠΑ. Αυτό το ταξίδι θα παράσχει πολλές ευκαιρίες στην οικονομία του Ιράν», τόνισε από την πλευρά του στο πρακτορείο Reuters ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης της Τεχεράνης, που συνοδεύει τον Ροχανί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk