Ερντογάν: Ασέβεια η διαδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Παρασκευής, για «ασέβεια κατά του Ισλάμ».

Για «ασέβεια απέναντι στο Ισλάμ» κατηγόρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στο πλαίσιο ομιλίας του, πρόβαλε βίντεο το οποίο  παρουσίαζε γυναίκες να φωνάζουν συνθήματα, ενώ ένα γειτονικό τζαμί καλούσε για προσευχή.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες γυναίκες πλημμύρισαν το βράδυ της Παρασκευής την καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με τις δυνάμεις της αστυνομίες να τις «πνίγουν» με δακρυγόνα. Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παρά την απαγόρευση των αρχών να διαδηλώσουν. Ωστόσο, αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk