Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, όπως επιβεβαίωσε η εταιρία.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» ανέφερε νωρίτερα η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC μεταδίδει ότι μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, εννέα Αιθίοπες, αλλά και Κινέζοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, και άλλοι. Οι επιβάτες προέρχονταν από συνολικά 33 χώρες.

Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, οι υπηκοότητες των θυμάτων είναι: 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, εννέα Αιθίοπες, οκτώ Κινέζοι, οκτώ Ιταλοί, οκτώ Αμερικανοί, επτά Βρετανοί, επτά Γάλλοι, έξι Αιγύπτιοι, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις Ινδοί, τρεις Ρώσοι, δύο Μαροκινοί, δύο Ισραηλινοί, ένας Βέλγος, ένας Νορβηγός, ένας υπήκοος Ουγκάντας, ένας υπήκοος Υεμένης, ένας υπήκοος Μοζαμβίκης, ένας Σουδανός και τέσσερα άτομα με διαβατήριο ΟΗΕ.

Αντιμετώπισε πρόβλημα;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο πιλότος του αεροσκάφους  ανέφερε στους χειριστές του αεροδρομίου της Αντίς Αμπέμπα  ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, ζητώντας τους άδεια να επιστρέψει, την οποία και έλαβε.

Το αεροπλάνο, ένα καινούριο Boeing 737 – 800 max, που είχε απογειωθεί από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυα, συνετρίβη 6 λεπτά μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αεροπορικής εταιρίας το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 08:38 (τοπική ώρα) και χάθηκε η επαφή μαζί του στις 08:44 (τοπική ώρα).

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ήταν ένα καινούριο αεροσκάφος, το οποίο η Ethiopian Airlines είχε παραλάβει πριν από 4 μήνες.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πρόκειται για μια νέα αεροπορική τραγωδία στην οποία εμπλέκεται ίδιου τύπου αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, ένα Boeing 737 -800 max της ινδονησιακής εταιρίας Lion Air συνετρίβη τον περασμένο Οκτώβριο μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, οδηγώντας στον θάνατο τους 83 επιβάτες του.

Ο τύπος αυτός του Boeing είναι η τελευταία αναβάθμιση του Boeing 737 και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, καθώς επιτρέπει οικονομία στα καύσιμα.

Η εταιρία ανέφερε μέσω twitter ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24” αναφέρει ότι είχε ασταθή ρυθμό ανόδου (Vertical Speed). «Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.