Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 94α γενέθλια του καθώς η ομάδα του λιμανιού επικράτησε του Άρη με το εμφατικό 4-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ πέτυχε δύο γκολ και έδειξε πως συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο νεαρός εξτρέμ των πειραιωτών ήταν αυτός που έδωσε ένα μοναδικό show και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη σε μια πολύ σημαντική ημέρα για τον σύλλογο.

Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος και στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Γιώργος Μασούρας, καθώς ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του. Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός πέτυχε γκολ (το πρώτο των ερυθρόλευκων) ενώ είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ποντένσε, με το οποίο οι πειραιώτες διεύρυναν το προβάδισμα τους (2-0).

Η… μαγεία της ημέρας βέβαια εντοπίζεται στον παράγοντα «αποτελεσματικότητα» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έπιασε τα στάνταρ επίπεδα απόδοσης, αλλά ήταν άκρως αποτελεσματικός και ουσιαστικός και έφτασε τελικά σε μια ευρεία επικράτηση επί των Κίτρινων που είχαν αξιόλογες στιγμές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για να προηγηθούν.

Η ομάδα του Παντελίδη, ταξίδεψε στο Φάληρο με διάθεση να παίξει επιθετικά. Μετά την πρώτη ερυθρόλευκη ευκαιρία, μόλις στο 2′ με το σουτ του Ποντένσε που έβγαλε δύσκολα ο Κουέστα, τα αβίαστα λάθη των Ερυθρόλευκων, έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, κατά κύριο λόγο στις αντεπιθέσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε τελικώς ποτέ.