Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας διένειμε αμοιβές στους καταδότες τρομοκρατών, συνολικού ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων λιρών ή 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τούρκοι πολίτες πληροφορούσαν τις αστυνομικές αρχές συμβάλλοντας στη σύλληψη ή το θάνατο ατόμων που συνδέονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ).

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, από τον Αύγουστο του 2015, συνολικά 249 τούρκοι πολίτες έλαβαν αμοιβές συνολικού ύψους 19.547.000 τουρκικών λιρών ή 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκρηξη τηλεφωνικών κλήσεων

Ως γνωστόν, η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί το κίνημα Γκιουλέν και το PKK τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μετά την ψήφιση του νόμου, τον Αύγουστο του 2015, για αμοιβή των πληροφοριοδοτών, υπήρξε έκρηξη τηλεφωνικών κλήσεων στη γραμμή του υπουργείου Εσωτερικών, αφού είχε ανακοινωθεί ότι τα ονόματα ήταν εμπιστευτικά και δεν θα δίνονταν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ζητούνται πληροφορίες για 1208 άτομα που κατηγορούνται για τη διοργάνωση του πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 και προσφέρεται συνολική αμοιβή 66,9 εκατομμυρίων λιρών ($12.2 εκατ.).

Πηγή: Yeni Şafak, Ahval, echedoros-a.gr