• Αναζήτηση
 • Παλαιστίνη: Νεκρός και τραυματίες στη Γάζα

  Παλαιστίνιος 23 ετών σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παλαιστίνιος 23 ετών σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, και οι οποίες σημαδεύτηκαν για ακόμα μια φορά από βίαιες συγκρούσεις, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

  Ο Ταμέρ Αραφάτ υπέκυψε στα τραύματά του από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανατολικά της Ράφα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαρ αλ Κουντς.

  Γυναίκες και παιδιά στους τραυματίες

  Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και 15 παιδιά, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς ισραηλινών στρατιωτών στις βίαιες κινητοποιήσεις.

  Τέσσερα μέλη ιατρικού προσωπικού συγκαταλέγονται επίσης στους τραυματίες στις κινητοποιήσεις που έγιναν για 50η Παρασκευή κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει τη Γάζα και το Ισραήλ, τόνισε ο αλ Κουντς.

  Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με κάποιους από αυτούς να εκτοξεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες ενάντια στους ισραηλινούς στρατιώτες.

  Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστινίου.

  Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο για εκτόξευση βλήματος από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.

  Τουλάχιστον 253 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί

  Τουλάχιστον 253 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι τουλάχιστον 26.000 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά από την έναρξη των κινητοποιήσεων κατά μήκος των συνόρων που ξεκίνησαν την 30ή Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο της «Πορείας της Μεγάλης Επιστροφής» για το δικαίωμα επαναπατρισμού των παλαιστίνιων προσφύγων.

  Εχουν επίσης σκοτωθεί δύο ισραηλινοί στρατιώτες.
  Πρόσφατα, επιτροπή έρευνας του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο περί ενδεχόμενης διάπραξης «εγκλημάτων πολέμου» και «εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», αναφερόμενη στην αντίδραση των ισραηλινών αρχών στις διαδηλώσεις.

  Η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε την έκθεση, χαρακτηρίζοντάς την «μεροληπτική».

  Πηγή: ΑΠΕ

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk