• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Αμυνας, Χέδερ Γουίλσον

  H υφυπουργός Αμυνας, αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή της.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  H υφυπουργός Αμυνας, αρμόδια για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, Χέδερ Γουίλσον, η οποία είχε ακουστεί και ως αντικαταστάτρια του Τζιμ Μάτις στην ηγεσία του Πενταγώνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή της.

  «Σήμερα ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι θα παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Πολεμικής Αεροπορίας για να γίνω πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ελ Πάσο», έγραψε στο Twitter η Γουίλσον.

  «Το να υπηρετώ στο πλευρό των αεροπόρων μας ήταν προνόμιο. Είμαι περήφανη για την πρόοδο που επιτύχαμε για να αυξήσουμε το επίπεδο προετοιμασίας και αποτελεσματικότητας της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας».

  Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης

  Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης της 58χρονης ρεπουμπλικανής Γουίλσον, πρώην μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

  Η ανακοίνωση προέκυψε μετά τη δημοσίευση στο Ελ Πάσο του ονόματος της Γουίλσον ως μόνης επικρατέστερης ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, ο κατάλογος με τα ονόματα των επικρατέστερων πρέπει να είναι αναρτημένος δημόσια επί τρεις εβδομάδες προτού η διοίκηση του πανεπιστημίου εγκρίνει την επιλογή αυτή.

  Η Γουίλσον προτίθεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της στις 31 Μαΐου.

  Πηγή: ΑΠΕ

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk