Πυρκαγιά στο Μάτι: Αποκαλυπτήρια για το κράτος – δολοφόνο

Το πόρισμα – σοκ για την τραγωδία

Αλυσίδα εγκληματικών λαθών, με ένα κράτος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο και παντελώς ανέτοιμο να διαχειριστεί την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, που άφησε στο πέρασμά της 100 νεκρούς, 31 τραυματίες και τεράστιες ζημιές στην περιουσία των κατοίκων και στο φυσικό περιβάλλον, περιγράφουν οι εισαγγελείς στις 293 σελίδες του πορίσματός τους, το οποίο αποτελεί και τη βάση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε 20 κατηγορουμένους.

Το πόρισμα των εισαγγελέων – Ηλίας Ζαγοραίος, αντεισαγγελέας Εφετών, Νίκος Φιστόπουλος και Κώστας Σπυρόπουλος εισαγγελείς Πρωτοδικών – καίει το κυβερνητικό αφήγημα περί οργανωμένου σχεδίου βομβιστών, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα πως πρόκειται για εμπρησμό από αμέλεια. Επιπλέον, οι εισαγγελείς καταρρίπτουν το σενάριο ότι δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη, καθώς μέσα σε κάθε σελίδα του πορίσματός τους καταδεικνύεται το αντίθετο!

Στο ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», αναλύει τα εξής ερωτήματα που προκύπτουν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι:

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι;

Ποιους καίει το πόρισμα των εισαγγελέων;

Υπάρχει η περίπτωση λόγω των νεκρών να αλλάξουν οι κατηγορίες;

Πώς λειτούργησε η κρατική μηχανή;

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk