Η «πρόκληση» Βέμπερ στον Μητσοτάκη

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανήρτησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να μέτρα το μήκος της γραβάτας του και στη συνέχεια να την κόβει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται να μέτρα το μήκος της γραβάτας του και στη συνέχεια να την κόβει.

Ο κ. Βέμπερ θέλησε με αυτό τον τρόπο να επισημάνει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των δύο φύλων.

Αφού λοιπόν μετρά τη γραβάτα, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν κόβει με ψαλίδι 23 εκατοστά από αυτή, η οποία είχε συνολικό μήκος, ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά.

Το κομμάτι που κόβει μάλιστα, αντιστοιχεί στο 16,5%, όσο δηλαδή υπολογίζεται το ποσοστό της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες.

Μάλιστα ο ίδιος αποφάσισε να προσκαλέσει και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κάνει το ίδιο.

Embedded video

Manfred Weber

@ManfredWeber

The in Europe is at 16,5%. This is not acceptable for us! Join the today on and show your support. I hereby challenge my friend @kmitsotakis to join me!

86 people are talking about this
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk