Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, μακριά από εστιατόρια, θα αναζητήσει πλέον ο διάσημος σεφ, Μάριο Μπατάλι, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από το χώρο της γαστρονομίας έπειτα από τις καταγγελίες υπαλλήλων του για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μάριο Μπατάλι ήρθε σε συμφωνία με τους πρώην συνεργάτες του, την Τάνια Μπαστιάνιτς Μανουάλι και τον αδελφό της Τζο Μπαστιάνιτς, προκειμένου να τους πουλήσει τις μετοχές των 16 εστιατορίων που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων τα Babbo και Del Posto στη Νέα Υόρκη.

«Κατέληξα σε μια συμφωνία με τον Τζο και δεν έχω πλέον κανένα μερίδιο στα εστιατόρια που δημιουργήσαμε μαζί. Του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον» τόνισε ο Μπατάλι, μέσω της εκπρόσωπό του Ρίσα Χέλερ.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Η καριέρα του Μπατάλι στην παγκόσμια γαστρονομία «καταστράφηκε» λόγω των κατηγοριών πρώην υπαλλήλων του για σεξουαλική παρενόχληση.

Το 2018 μια υπάλληλος τον κατηγόρησε ότι την νάρκωσε και επιχείρησε να τη βιάσει, ενώ το περιοδικό Eater New York είχε γράψει ότι τέσσερις γυναίκες, τις οποίες δεν κατονόμασε, κατήγγειλαν ότι ο σεφ τις είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο.

Αν και ο ίδιος αρχικά αρνήθηκε όσα τον κατηγορούσαν και η αστυνομία έκλεισε το φάκελο της υπόθεσης λόγω έλλειψης στοιχείων, ο Μπατάλι είχε αποδεχθεί όσα του προσάπτουν, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί «ταιριάζουν με τον τρόπο που ενεργούσα».