«Δεν έχω δει να υπάρχει μελέτη για το τι πήγε στραβά (σ.σ. στο Μάτι). Ένα πόρισμα που να δείχνει τι πήγε στραβά από την πλευρά της πυροσβεστικής δεν έχω δει» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για την τραγωδία της 23 Ιουλίου, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι όσοι είναι υπεύθυνοι να ζητήσουν κάθε 5 λεπτά συγγνώμη».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι σε κάποιο βαθμό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τέσσερις φορές ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αν και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα είναι βαθύτερο στην Πυροσβεστική».

Αναλογιζόμενος τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην φοβερή τραγωδία ο κ. Σταθόπουλος είπε: «Ξέρουμε πολύ καλά τι έφταιξε, η έλλειψη συντονισμού, το μπάχαλο τη δεδομένη στιγμή, ο φοβερός άνεμος, η διασπορά των δυνάμεων με τρεις παράλληλες πυρκαγιές στην Κινέττα και τον Κάλαμο. Μικρά-μικρά λάθη που οδήγησαν σε μια μεγάλη τραγωδία».