Φωτιές άναψε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Ζουγανέλης με αφορμή μια δήλωσή του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με την Θεανώ Φωτίου για την στήλη της εφημερίδας «Τα Νέα» «Τα ετερώνυμα έλκονται» του Θανάση Νιάρχου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης  είπε το εξής:

«Αν αισθάνομαι μια διαφωνία με τη σύγχρονη πολιτική είναι ότι εσείς κυρία Φωτίου απευθύνεστε στη μάζα, ενώ ο καλλιτέχνης απευθύνεται στον έναν. Γι’ αυτό δεν αντέχω τα μαζικά κινήματα, τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας και φυσικά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πιο μαζικό πράγμα που αντιμετωπίζουμε, εκτός από το lifestyle που είναι η πιο χυδαία εικόνα του ανθρώπου, την παγκοσμιοποίηση».

Τα λόγια αυτά αναπαράχθηκαν στην πρωινή εκπομπή του Antenna, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις.

«Μου έκανε έκπληξη, πώς ένας άνθρωπος αριστερός απεχθάνεται τα μαζικά κινήματα; Οι παραστάσεις που κάνει είναι παραστάσεις που απευθύνονται στη μάζα, στον λαό. Πόσες φορές έχει φιλοξενηθεί ο κ. Ζουγανέλης και σε αυτήν εδώ την εκπομπή;», αναρωτήθηκε ο πανελίστας Άρης Καβατζίκης.

Η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη επίσης αντέδρασε έντονα: «Δίνει συνέντευξη σε μία εφημερίδα, σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Είναι καλλιτέχνης, ο οποίος απευθύνεται στο κοινό, το οποίο κοινό που τον στηρίζει μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάζα είναι μια έννοια που έχει αρνητική υπόσταση εν μέρει. Όμως το κοινό σου ποτέ δεν το αντιμετωπίζεις ως μάζα. Ο κος Ζουγανέλης καταδικάζει τον κόσμο που παίρνει Μετρό; Τον κόσμο που διαβάζει εφημερίδες; Τα κανάλια στα οποία έχει κάνει εκπομπή, όπως είναι η ΕΡΤ; Και πού είναι η αριστερή καταβολή; Παιδιά με συγχωρείτε πάρα πολύ».