Την άμεση αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα του γραμματέα του τομέα επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτη Μαλέλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΚΙΝΑΛ ίσως να μην μπει στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6, ο κ. Βερναρδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η εκτίμησή μου είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Οταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται, τι σας κάνει εντύπωση; Οι εκλογές είναι πάντα ένα σκληρό τεστ, τεστ πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα».

Απαντώντας στον κ. Βερναρδάκη ο κ. Μαλέλης δήλωσε: «Ο υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης συνεχίζει να περιφέρει από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο την πολιτική παρακμή του» και πρόσθεσε: «Ο κ. Βερναρδάκης καταλαβαίνοντας το τέλος της λαϊκίστικης και νεοδεξιάς πολιτικής που υπηρέτησε, αντί να σωπαίνει, συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται».