Η δημόσια παραδοχή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, ότι παρακολουθούνται πολίτες είναι ενδεικτική των βαθιά αντιδημοκρατικών αντιλήψεων που επικρατούν σε τμήμα τουλάχιστον των κυβερνητικών στελεχών. Η κυρία υπουργός ή δεν έχει συναίσθηση των λόγων της ή είναι επικίνδυνη για το αξίωμα που κατέχει.

Η κυρία Γεροβασίλη είπε ξεκάθαρα ότι » με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. » Προσέθεσε μάλιστα ότι «πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα. Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας «.

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην υπουργό ότι παρακολουθήσεις και προληπτικές συλλήψεις για πολιτική δράση ή διαμαρτυρία πολιτών είναι ανεπίτρεπτη.Παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα ,με πολιτική εντολή όπως φαίνεται, γιατί οι διαμαρτυρίες ενοχλούν την κυβέρνηση.Μόνο που η αποδοκιμασία μιας πολιτικής ή κάποιων στελεχών , αν δεν παίρνει μορφές ακραίας βίας είναι απολύτως αποδεκτή για ένα ευνομούμενο δημοκρατικό καθεστώς.

Δυστυχώς φαίνεται ότι επικρατεί ακόμα σε στελέχη του Σύριζα η λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, άρα ύποπτος,άρα μπορεί να συλλαμβάνεται και προληπτικά για να μην προλάβει να εκδηλώσει τις απόψεις του.Είναι γνωστό ότι στα κοινωνικά δίκτυα διακινούνται πλήθος οργισμένων, ανορθολογικών ή και ακραίων απόψεων.Αλίμονο αν καθένας που εκδηλώνει την οργή του ,μετατρέπεται αυτομάτως σε ύποπτο. Πολύ περισσότερο που δεν είδαμε να ενοχλείται αντίστοιχα η υπουργός από αντίστοιχες απόψεις που διακινούνται από το δικό της πολιτικό χώρο.

Όταν φτάνουμε στο σημείο να ποινικοποιούνται οι πολιτικές απόψεις ,όταν έχουν δικαίωμα να αποδοκιμάζουν μόνο όσοι πρόσκεινται στο κυβερνητικό στρατόπεδο,κάτι δεν πάει καλά με τις αντιλήψεις περί δημοκρατίας.Είτε αρέσει στην κυρία Γεροβασίλη και σε όσους έχουν παρόμοιες αντιλήψεις είτε όχι ,διώξεις προθέσεων και προληπτική καταστολή για διαμαρτυρίες,όχι απλώς δεν επιτρέπονται σε μια δημοκρατία, αλλά η «νομιμοποίηση » τους οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς…