• Αναζήτηση
 • Ερντογάν: Συζητάμε με εταιρείες για έρευνες στη Μεσόγειο

  Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να διευκρινίσει τις εταιρείες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι συζητήσεις

  Σε επαφές με χώρες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να συνάψει συμφωνίες συνεργασίας για έρευνες στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να διευκρινίσει τις εταιρείες με τις οποίες πραγματοποιούνται οι συζητήσεις, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να δώσει όνομα, σημείωσε ωστόσο ότι τώρα στέλνουν σε εκείνη την περιοχή τα γεωτρύπανο Πορθητή και Γιαβούζ, ενώ ανέφερε πως αν βρουν φυσικό αέριο τότε θα ενισχυθούν.

  Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Κανάλι 24 και το TV 360, o Τούρκος Πρόεδρος είπε – σύμφωνα με το philenews.com – ότι δεν είναι εύκολη δουλειά η έρευνα πετρελαίου. «Ο λαός μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τρέφουν συναισθήματα αγάπης για το CHP πρέπει να γνωρίζουν κάτι. Επειδή στην εξωτερική πολιτική υπάρχει προδοσία εκ μέρους τους και αυτό συνεχίζεται. Η έρευνα πετρελαίου δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Παλιά δεν είχαμε πλοίο, ούτε για έρευνα ούτε για γεώτρηση. Κι επειδή δεν είχαμε εμείς κάναμε βήματα στην Μαύρη Θάλασσα ενοικιάζοντας από κάποιες διεθνείς εταιρείες. Ας πούμε είχαμε φέρει την Exxon Mobil, έκαναν έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, φέραμε τη Shell και έκαναν έρευνες, ξόδεψαν φοβερά χρήματα. Όχι 50, 100 όπως εμείς, ξόδεψαν 150, 200, 250 εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς να βρουν τίποτα έφυγαν. Η υπόθεση  έρευνας πετρελαίου δεν είναι τόσο τυχαία, εύκολη», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

  «Τώρα εδώ κάνεις μια γεώτρηση, δυο γεωτρήσεις, τρεις γεωτρήσεις, και τέσσερις και δεν βρίσκεις (πετρέλαιο), στην πέμπτη βρίσκεις. Αλλά από τη στιγμή που το βρήκες όλα τα έξοδα που έκανες στα επιστρέφει. Έτσι είναι αυτή η δουλειά. Αλλά στην νοοτροπία του CHP αυτό δεν υπάρχει. Το λέω πάντα, έχουν αυτοί έστω και ένα δέντρο που φύτεψαν; Όχι. Γι αυτό και εκείνοι ενοχλούνται από αυτές τις εργασίες. Γιατί όταν εμείς τα καταφέρουμε με αυτό θα ενισχυθούμε. Εμείς αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε επαφές και με τις χώρες που κάνουν έρευνες σε αυτή την περιοχή. Δηλαδή αν  μπορούμε να κάνουμε ( έρευνα) μαζί τους, αν δεν μπορούμε. Αν μπορούμε δουλεύοντας μαζί τους να το πετύχουμε. θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε όνομα. Επομένως μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί. Αυτή τη στιγμή πρώτα ο θεός ο Πορθητής και ο Γιαβούζ θα πάνε σε εκείνη την περιοχή. Και τα πλοία έρευνάς μας θα συνεχίσουν», συνέχισε ο Ερντογάν.

  Όσον αφορά την αγορά νέου γεωτρύπανου, όπως μεταδίδει το philenews.com, ο Ρ. Ερντογάν ανέφερε ότι είναι από τα 16 καλύτερα στον κόσμου και ότι το πήραν σε πολύ καλή τιμή. «Οι έρευνές μας συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Το CHP δυστυχώς είναι ενοχλημένο ακόμη και από αυτές τις εργασίες. Με τον καιρό θα είναι δυνατόν αυτά τα γεωτρύπανα μας να τα νοικιάσουμε και σε άλλες χώρες. Ασφαλώς με τα χρήματα από την ενοικίασή τους σύντομα αυτά τα πλοία θα αυτοχρηματοδοτούνται», όπως είπε.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk