Οι απουσίες στην ΑΕΚ είναι πολλές. Οι τραυματισμοί και δη σε συγκεκριμένες θέσεις την έχουν… τσακίσει, ενώ δεν έχει τις απαιτούμενες λύσεις να μπορεί να έχει συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοση της. Και αυτό υποστήριξε και σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ υπογράμμισε πως λείπουν παίκτες από την ομάδα, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις, ενώ τόνισε πως υπάρχουν και πολλοί τραυματισμοί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Γιαννούτσο, τον οποίο χαρακτήρισε ανέτοιμο, χωρίς όμως να αποκλείει τη χρησιμοποίησή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε και την ήττα της ΑΕΚ από τον Αρη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Για τους τραυματίες: «Όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους. Δεν μπορείς να έχει την καλύτερη απόδοση, αν δεν έχει όλους τους παίκτες για να τους χρησιμοποιήσεις. Είναι αλήθεια ότι αυτό το πράγματα το βλέπαμε. Η ΑΕΚ δεν είχε μια σταθερή πορεία, είχε πάνω-κάτω. Αυτό οφείλεται και στη συσσωρευμένη κούραση που είχαν οι παίκτες που έπαιζαν συνεχώς. Το ποδόσφαιρο είναι νίκες. Για να πάρεις νίκες, θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Και για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση θα πρέπει να έχει τα καλύτερα εργαλεία ετοιμοπόλεμα. Η ομάδα έχει υπερηφάνεια. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη στο τέλος».

Για τον βαθμό ετοιμότητας των Μάνταλου, Σιμόες, Μπακάκη στο ντέρμπι του Σαββάτου: «Θα ήθελα να προσθέσω και το όνομα του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος προέρχεται από έναν τραυματισμό. Δεν είμαστε 100% σίγουροι. Θα πρέπει να έχεις τα εργαλεία σου πανέτοιμα. Αύριο θα δούμε. Όταν ξεκινάς έναν αγώνα τον ξεκινάς από την αρχή της εβδομάδας, όμως το ποδόσφαιρο δεν περιμένει και θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι».

Για τις σκέψεις του για την άμυνα: «Πρώτα από όλα από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να αντιμετωπίσω προβλήματα. Σκέφτομαι γιατί υπήρξαν τόσοι τραυματισμοί. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ είναι ότι λείπουν παίκτες, που μπορούν να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις. Από την πρώτη ημέρα, αν συγκρίνω την περσινή άμυνα, που είχε δεχτεί τα λιγότερα γκολ, μόνο ένας ποδοσφαιριστής παίζει τώρα. Τα έχω πει, πως ναι μεν πως ήταν ατυχία οι τραυματισμοί των Λόπες και Χουλτ, όμως πιέζουμε πολύ τους Γκάλο και Μπακάκη».

Για το πως περιμένει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Πρώτα από όλα να πούμε πως οι δυο ομάδες είναι μεγάλες με ιστορία. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας αμέσως αντίπαλος, λόγω ιστορίας. Αξίζει όλο τον σεβασμό γιατί είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα της Ελλάδας. Εμείς είμαστε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, είμαστε και οι τελευταίοι που πήραν το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο είναι μέρος του παιχνιδιού και η ήττα και η νίκη. Στην ΑΕΚ θα πρέπει να τα δίνουν οι παίκτες όλα μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δε θα είναι εύκολος αντίπαλος. Αυτό που θέλουν από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, έως το τέλος του πρωταθλήματος. Ο κόσμος ζητάει να τιμήσουμε τη φανέλα και το ποδόσφαιρο θα καθορίσει ποιος θα κερδίσει και ποιος όχι».

Για το αριστερό άκρο της άμυνας και αν θα χρησιμοποιήσει τον Γιαννούτσο: «Ειλικρινά ο Γιαννούτσος είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα θέλαμε να έχει καλύτερη απόδοση. Είναι ένας παίκτης με απίστευτα προσόντα, είναι ψηλός, αριστεροπόδαρος, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν από τη μια ημέρα στην άλλη. Εδώ και δυο εβδομάδες κάνει εκπληκτική προπόνηση, αλλά έχει τα προβλήματα. Δε θέλω να τα πω δημόσια. Πήγε δανεικός και επέστρεψε γρήγορα. Έχει καιρό να παίξει. Αν είναι έτοιμος το Σάββατο, τότε θα είναι μια επιλογή. Αν δεν είναι έτοιμος, τότε θα πρέπει να δουλέψει για να είναι έτοιμος. Τον υπολογίζω, όμως θα πρέπει να είναι έτοιμος για να παίξει».

Για τον χρόνο συμμετοχής ορισμένων παικτών: «Εγώ είμαι ένας προπονητής, που λέω πως δε χαρίζω ούτε ένα λεπτό. Τα λεπτά συμμετοχής θα πρέπει να τα κερδίσουν. Αυτός που παίζει θα πρέπει να δουλέψει στις προπονήσεις για να παίξει και αυτός που δεν παίζει θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα. Αυτό λέγεται ανταγωνισμός. Εγώ θα επιλέξω ποιοι θα παίξουν στην ενδεκάδα, όταν όλοι θα είναι πανέτοιμοι. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε την τρίτη θέση και έχουμε μπροστά μας έναν ημιτελικό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε, αν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο».

Για την ήττα από τον Άρη: «Αυτό που με προβλημάτισε είναι πως δεν έχει κανονικότητα η ομάδα. Δεν υπάρχει συνέχεια. Θα πρέπει να σταματήσουμε την αλλαγή στην απόδοση της ομάδας. Όταν έρχονται αυτά τα παιχνίδια, που αν οι ποδοσφαιριστές είναι καλά βοηθούν την ομάδα και αν δεν είναι καλά δε μπορούν να τη βοηθήσουν. Δεν έχω αμφιβολία, πως η ομάδα θα έχει στο μέλλον την απόδοση που θέλουμε όλοι να έχει, όπως για παράδειγμα με τον Ατρόμητο. Το θέμα είναι πως δε γίνεται να έχουμε δυο σερί ματς με τέτοια απόδοση. Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα ματς και να τα δίνουμε όλα και στο άλλο να μην έχουμε την ίδια απόδοση».

Για την κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος: «Αυτό που θέλουν εγώ δε θα επηρεάσει την κλήρωση. Ελπίζω η τύχη να είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει τα ζευγάρια” των ημιτελικών».