Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αναρχικών κατά της διοίκησης σούπερ μάρκετ

Την παρέμβαση ομάδας αναρχικών στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η επιστολή στελέχους της διοίκησης της αλυσίδας My Market προς τους εργαζόμενους, μέσω της οποίας τους ζητά να χαμογελάνε την ώρα που εργάζονται, ενώ τους τονίζει πως θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που αμείβονται με 300 ευρώ

Την παρέμβαση ομάδας αναρχικών στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η επιστολή στελέχους της διοίκησης της αλυσίδας My Market προς τους εργαζόμενους, μέσω της οποίας τους ζητά να χαμογελάνε την ώρα που εργάζονται, ενώ τους τονίζει πως θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που αμείβονται με 300 ευρώ.

Ειδικότερα, μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πέταξαν τρικάκια εντός του καταστήματος, ενώ φώναξαν και συνθήματα εναντίον των πρακτικών που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας.

«Η επιστολή της εργοδοσίας ανέφερε τους λόγους που πρέπει οι εργαζόμενοι να το κάνουν. Και οι 7 είναι τόσο αδιανόητα γελοίοι που δε χρήζουν καν αναφοράς. Η εξής φράση, όμως, χρήζει: «για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ, θυμίζω ότι σε σχέση με το μηδέν είναι 300 τοις εκατό περισσότερο». Η αναφορά αυτή αποκρυσταλλώνει την εργασιακή πραγματικότητα σχεδόν καθεμίας και καθενός από εμάς: με τον πέλεκυ της ανεργίας πάνω απ’ το κεφάλι σου, άμα δε γουστάρεις να δουλεύεις υπερωρίες, να πληρώνεσαι ψίχουλα, πολλές φορές μαύρα μάλιστα, ελαστικός και αναλώσιμος, τότε να σηκωθείς και να φύγεις» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι:

«Σήμερα οι εργαζόμενοι χαμογέλασαν. Δεν ήταν όμως το ψεύτικο χαμόγελο που η εργοδοσία τους υποχρεώνει να έχουν. Ήταν χαμόγελα ταξικής περηφάνιας κι αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk