Στη Σάμο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης 46 πρόσφυγες που επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο και εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του Λιμενικού βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες της Τρίτης, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω ακυβερνησίας, λέμβου αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αρκετούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό των ανωτέρω, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο σκάφη δύναμης FRONTEX, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.

Βραδινές ώρες της Τρίτης το πλήρωμα του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε την λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι λιμενικοί προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου επτά εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.