• Αναζήτηση
 • Στη Σάμο 46 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο

  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη Σάμο μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης 46 πρόσφυγες που επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο και εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του Λιμενικού βορειοδυτικά του νησιού.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες της Τρίτης, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω ακυβερνησίας, λέμβου αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αρκετούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

  Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό των ανωτέρω, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο σκάφη δύναμης FRONTEX, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.

  Βραδινές ώρες της Τρίτης το πλήρωμα του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε την λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι λιμενικοί προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων.

  Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου επτά εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις.

  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk