Ο ΣΕΒ αποχαιρετά με θλίψη τον Τάκη Πολίτη

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΕΒ αποχαιρετούν με θλίψη τον οικονομολόγο Τάκη Πολίτη, επί σειρά ετών συνεργάτη και φίλο της διοίκησης και των στελεχών του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΣΕΒ αποχαιρετούν με θλίψη τον οικονομολόγο Τάκη Πολίτη, επί σειρά ετών συνεργάτη και φίλο της διοίκησης και των στελεχών του Συνδέσμου.

Προσωπικότητα χαρισματική, αθόρυβος και ουσιώδης, ο Τάκης Πολίτης ασχολήθηκε σε βάθος με τη μελέτη της ελληνικής βιομηχανίας και της οικονομίας ευρύτερα. Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΣΕΒ, δημιουργός και συγγραφέας του Δελτίου και άλλων εκδόσεων του ΣΕΒ, ήταν εκείνος που κατέγραψε με το δικό του διεισδυτικό ύφος την εξέλιξη, τα δομικά προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Σε κρίσιμες περιόδους, αυξημένης χαλαρότητας και εφησυχασμού, εντόπισε τα κακώς κείμενα και τις παρενέργειες της οικονομικής πολιτικής και των αποφάσεων για την επιχειρηματικότητα, υπηρετώντας σταθερά την αρχή ότι «όσοι αξιολογούμε δημόσιες πολιτικές, οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι κι όχι ευχάριστοι».

Ο Τάκης ήταν πολίτης του κόσμου, με βαθιά αγάπη για τη χώρα μας και είχε εξαρχής συνδέσει την πορεία της με το ευρωπαϊκό όραμα και προοπτική. Όλοι μας στον ΣΕΒ θα τον θυμόμαστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την προσφορά του τόσο στην ελληνική επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσπάθεια ανάδειξης της συμβολής της βιομηχανίας στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου.

Και ο διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας με δήλωση του εκφράζει τη βαθειά του λύπη για την απώλεια του Τάκη Πολίτη οικονομολόγου και διανοούμενου που συνέβαλε καθοριστικά στην κατανόηση των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών και προβλημάτων τη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk