Η συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ περνάει στα «χέρια» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη. Το πέρασμα των αρμοδιοτήτων για τα έργα, τις μελέτες και τις συμβάσεις παροχής τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών στη Γενική ΓραμματείανΥποδομών, συμπίπτει με τη δέσμευση για μεταβίβαση του Ολυμπιακού Αθλητικού Συγκροτήματος στο Υπερταμείο μέχρι το τέλος του 2020.
Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, επισημαίνεται ότι η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείοέχει αποδειχθεί μια περίπλοκη διαδικασία, εξαιτίας μιας σειράς διοικητικών δυσκολιών και τις εμπλοκής πολλών μερών. Μίανλοιπόν από τις δυσκολίες, όπως αναφέρεται, είναι οι διαγωνισμοί για την επισκευή και συντήρηση σημαντικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση.
Επισημαίνεται μάλιστα το αναβαθμισμένο πια ενδιαφέρον από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να τροχοδρομεί πια το έργο της εκτίμησης της υφιστάμενης κατάστασης και των αναγκαίων ανακατασκευών. Επίσης, προβλέπεται η εκπόνηση ενός νέου χωροταξικού σχεδίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του περιουσιακού στοιχείου, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής εκμετάλλευσης που θα συμπληρώνει τον αθλητικό χαρακτήρα του.
Ενεργοποίηση μετά τον συναγερμό για ταλάντωση των κερκίδων
Ο συναγερμός πάντως που χτύπησαν στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου αξιωματούχοι της UEFA, οι οποίοι κατα τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου παρατήρησαν ταλάντωση στο άνω διάζωμα του σταδίου, ενεργοποίησε τους αρμόδιους. Όπως είχε ενημερώσει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Βασιλειάδης, μετά την πρώτη αυτοψία μηχανικών δεν προέκυψε κάποιο οφθαλμοφανές πρόβλημα, όμως θα διενεργηθεί και η απαραίτητη μελέτη στατικότητας.
Με έγγραφο λοιπόν που απέστειλε στις 7 Νοεμβρίου 2018 ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε την παροχή τεχνικής συνδρομής εκ μέρους της Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να συνταχθεί έκθεση εμπειρογνωμοσύνης από κατάλληλο επιστήμονα για την ασφάλεια των κερκίδων του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν διαθέτει τέτοια υπηρεσία.
Κατεπείγον θέμα ο έλεγχος και η αποκατάσταση των στεγάστρων 
Κατόπιν, στις 26 Νοεμβρίου 2018, και πάλι με έγγραφό του ο υφυπουργός αιτήθηκε την παροχή τεχνικής συνδρομής από την Γ.Γ. Υποδομών ώστε να συνταχθεί έκθεση εμπειρογνωμοσύνης από κατάλληλο επιστήμονα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο, την αποκατάσταση, την τακτική συντήρηση και την παρακολούθηση της δομοστατικής υγείας των στεγάστρων του ΟΑΚΑ, δεδομένων αφενός της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφετέρου του κατεπείγοντος του θέματος.
Επισημαίνεται ότι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι η Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου, η οποία όμως δεν διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια για να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες.
Τέλος, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, με αίτημά του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε την τεχνική συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ανάθεση έργων, μελετών και συμβάσεων παροχής τεχνικών και λοιπόν συναφών επιστημονικών υπηρεσιών για τη βελτίωση, συντήρηση και ανακαίνιση των κατασκευών και εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, βάσει της ΚΥΑ, ανατίθενται τα έργα, οι μελέτες και οι συμβάσεις παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών για τη συντήρηση, βελτίωση, ανακαίνιση των κατασκευών και εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ΟΑΚΑ, αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του ΥΠΟΜΕ.