Καπερνάρος για Μάτι: Ακέφαλη η μονάδα με τα καθηλωμένα ελικόπτερα

«Ο διοικητής έφυγε και άφησε ακέφαλη τη μονάδα των ελικοπτέρων και έτσι η μονάδα αποκόπηκε από το Κέντρο» δήλωσε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων Β. Καπερνάρος

Στο ζήτημα των καθηλωμένων ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας την ώρα που καιγόταν το Μάτι, αναφέρθηκε σήμερα ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, μία μέρα μετά τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τη φονική πυρκαγιά.

Ο Β. Καπερνάρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος σε «ανοιχτές δικογραφίες και κάποιες που θα ανοίξουν», ξεχώρισε αυτήν που αφορά στην «καθήλωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας», τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι «θα έρθουν να καταθέσουν θέλουν δε θέλουν».

Η πλευρά των εναγόντων στηρίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο, όπως εξήγησε, στο στοιχείο ότι ο διοικητής της μονάδας εισήλθε στο χώρο της με μία κυρία, στην οποία έκανε ξενάγηση στα δύο καθηλωμένα αεροσκάφη.

«Πώς είναι δυνατόν να είναι καθηλωμένα;», υπογράμμισε το ερώτημα, διευκρινίζοντας το επιχείρημα της κατηγορίας και εξήγησε πως «θα δούμε αν έχουν κληθεί κι αν έχουν καταθέσει οι υπεύθυνοι».

Ο διοικητής άφησε ακέφαλη τη μονάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Β.Καπερνάρου, καθώς και το οπτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή του, μετά την ξενάγηση που έγινε στην κυρία, εκείνη «εξήλθε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητή προς άγνωστη κατεύθυνση».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, τόνισε ο δικηγόρος ότι, «ο διοικητής έφυγε και άφησε ακέφαλη τη μονάδα και έτσι η μονάδα αποκόπηκε από το Κέντρο».

«Δε δόθηκε εντολή για να σηκωθούν», σημείωσε ο εκπρόσωπος των οικογενειών, που κατέληξε ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν με εντολή του υποδιοικητή, όμως είχε αποκοπεί η σύνδεση με το κέντρο».

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ότι είχε φύγει ο διοικητής της μονάδας είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk