Θα παραμείνει ή θα παραιτηθεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος το όνομα του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 ατόμων στα οποία ασκήθηκαν διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι καθώς τη περίοδο εκείνη ήταν Υπαρχηγός-Συντονιστής Επιχειρήσεων;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί από χθες πολλά στελέχη της Πυροσβεστικής με κάποιοι εξ αυτών να λένε πως ο κ. Ματθαιόπουλος δεν μπορεί πλέον να ασκεί καθήκοντα Αρχηγού όταν συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορούμενους για το θάνατο 100 ανθρώπων και επίσης εάν κάτι δεν πάει καλά σε μια νέα μεγάλη πυρκαγιά με τον ίδιο στη θέση του μοιραία το Σώμα θα «πληγωθεί» ακόμα περισσότερα. Στο Σώμα μετά τις διώξεις σε στελέχη της Πυροσβεστικής επικρατεί αναστάτωση την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα σημείωναν με νόημα στο «Βήμα» πως στις αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση αποφάσισε να τον διατηρήσει στη θέση του Αρχηγού αν και γνώριζε πως είναι πολύ πιθανόν να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ενώ ο ίδιος άνθρωπος στη συνέχεια έκρινε στελέχη της Πυροσβεστικής που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση με τρεις εξ αυτών να αποστρατεύονται και άλλους τέσσερις να παραμένουν στάσιμοι. Επεσήμαναν χαρακτηριστικά πως ο κ. Ματθαιόπουλος γνώριζε ποιοι από αυτούς που κρίθηκαν τον αναφέρουν στις καταθέσεις που εκλήθησαν να δώσουν για τη διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι το απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Αίσθηση είχε προκαλέσει τη περίοδο των φετινών κρίσεων των ανώτατων αξιωματικών η αποστρατεία του τότε Επιτελάρχη Ιωάννη Ράμφου, ένα πρόσωπο – κλειδί καθώς είχε αποκαλύψει πως η ηγεσία του Σώματος γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι πριν από τη βραδινή σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστική υπό τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς συμπίπτουν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν, όσοι νυν δήμαρχοι χάσουν τις εκλογές ή δεν έχουν θέσει υποψηφιότητα το καλοκαίρι απλά θα είναι ωσεί παρών χωρίς ουσιαστική συνδρομή στις κατά τόπους πυροσβεστικές δυνάμεις.