Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, από το Action 24 τονίζοντας οτι «η Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ διασύρει την αξιοπρέπειά της».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος παλιότερα στήριξε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό του επιτίθεται και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο: «Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι Καμμένος και Τσίπρας εκπροσωπούσαν ποτέ την Αριστερά».

Ο πρώην προεδρος του Συνασπισμού είπε ότι υπάρχει «καρναβαλοποίηση του δημοσίου βίου, ο οποίος παράγει νοσηρότητα. Είναι αδιανότητο να πιστεύουμε ότι το μόρφωμα Τσίπρα – Καμμένου εκπροσώπησε τη σημερινή Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, τόνισε πώς είχε επίσης επισημάνει τους κινδύνους που υπήρχαν από την περίοδο της διαπραγμάτευσης του Γιάννη Βαρουφάκη. «Κάνω 40 χρόνια αυτή τη δουλειά, την ξέρω. Ξέρω τι σημαίνει να διαπραγματεύεσαι. Τους το επεσήμανα με κάθε τρόπο ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε λάθος», είπε.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για γελοιοκρατία με ευθύνη της εξουσίας ενώ σχολίασε και την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως πρέπει να πάψει να είναι πολιτευτής.  Υποστήριξε μάλιστα ότι μετά την αποχώρηση Καμμένου, ο κ. Παυλοπουλος έπρεπε να ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.