Θα ήταν πέραν πάσης λογικής να μην αναζητηθούν ευθύνες για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι. Η χθεσινή δίωξη σε 20 στελέχη του κρατικού μηχανισμού και της αυτοδιοίκησης για την αναζήτηση των ευθυνών, όπου και για όποιους υπάρχουν είναι ένα πρώτο βήμα για να διαλευκανθεί επιτέλους αυτή η απίστευτη τραγωδία.
Γιατί είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες για αυτήν την ανθρωποθυσία λίγα χιλιόμετρα  μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί  από τη δημοσιογραφική έρευνα καταδεικνύουν με ακρίβεια το απίστευτο χάος, την έλλειψη συντονισμού και  συνεργασίας, ανάμεσα στις  δυνάμεις πυρόσβεσης και την αυτοδιοίκηση, αλλά και την προσπάθεια  συγκάλυψης της τραγωδίας από το κυβερνητικό επιτελείο. Οι άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί και οι ανεύθυνο – υπεύθυνοι παρίσταναν  ότι η κατάσταση είναι περίπου υπό έλεγχο…
Είναι θλιβερό ότι ακόμα και σήμερα ,κάποια στελέχη τα οποία περιλαμβάνονται  στα πρόσωπα που ασκήθηκε δίωξη, επιμένουν να αγνοούν τις ευθύνες τους. Η περιφερειάρχης κυρία Δούρου αν και αναγνωρίζει, υποκριτικά ότι » όλοι όσοι διοικούν δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη» επιμένει ότι όλα έγιναν  σωστά. Φταίει η άναρχη δόμηση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή, το ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, αλλά η ίδια δεν φέρει καμιά ευθύνη για την απώλεια 100 ανθρώπινων ζωών.
Ούτε λίγο ούτε πολύ φταίνε οι πολιτικοί της αντίπαλοι που εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία για να την πλήξουν. Δυστυχώς για την περιφερειάρχη οι ευθύνες φωνάζουν και οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για να μην συσκοτιστεί και πάλι η ανικανότητα και τα τραγικά λάθη των υπευθύνων της καταστροφής.

ΤΟ ΒΗΜΑ