• Αναζήτηση
 • Πακιστάν: 44 ύποπτοι υπό κράτηση για τη βομβιστική επίθεση στο Κασμίρ

  «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  44 ύποπτους εξτρεμιστές έθεσαν υπό κράτηση οι πακιστανικές αρχές μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στις 14 Φεβρουαρίου στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, η οποία πυροδότησε ένταση στις σχέσεις των πυρηνικών δυνάμεων της Ινδίας και του Πακιστάν.

  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Αμπντούλ Ραούφ, ο οποίος -σύμφωνα με πηγή ασφαλείας- είναι ένας από τους μικρότερους αδερφούς του Μασούντ Αζάρ, ηγέτη της Τζάις-ε- Μοχάμεντ, μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης με έδρα το Πακιστάν. Η συγκεκριμένη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας με περισσότερους από 40 νεκρούς από 40 Ινδούς παραστρατιωτικούς.

  «Ξεκινήσαμε εκστρατεία συλλήψεων μελών παράνομων οργανώσεων και συλλάβαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους τον μουφτή Αμπντούλ Ραούφ», γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σεχριάρ Αφρίντι. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Ραούφ κατονομάστηκε ως ύποπτος για την επίθεση σε αποδεικτικά στοιχεία που έστειλε το Νέο Δελχί στο Ισλαμαμπάντ. Ο Αφρίντι δεν διευκρίνισε σε ποιες ομάδες ανήκαν οι συλληφθέντες ή αν θα τους ασκηθούν διώξεις.

  Ινδοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν σκεπτικοί όσον αφορά στη σύλληψη των «44ων». «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk