«Από το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προερχόταν το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα (φωτο. αριστερά) και το οποίο προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κι ακολούθως είχε προορισμό για το Πράσινο Ακρωτήρι, πιθανόν για να ανεφοδιαστεί για καύσιμα ως ενδιάμεσο σταθμό για την επιστροφή στην Βενεζουέλα. Εμεινε ορισμένες ώρες (πάλι για ανεφοδιασμό) στο ελληνικό αεροδρόμιο, στη διάρκεια του οποίου ο υπουργός της Βενεζουέλας παρέμεινε στην Β΄ αίθουσα VIP όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν υπήρχε ωστόσο ενημέρωση για συνάντηση με οποιονδήποτε πολιτικό, διπλωμάτη κλπ. Εξάλλου δεν υπήρχε ενημέρωση για την αναφερόμενη απαγόρευση προσγείωσης αυτού του αεροσκάφους στην Πορτογαλία ή στην Γενεύη. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας είχε προσγειωθεί κανονικά προ πέντε ημερών στη συγκεκριμένη ελβετική πόλη όπου ο υπουργός Εξωτερικών παρουσιάσθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν, μιλώντας προς «Το Βήμα» υπηρεσιακοί παράγοντες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σχετικά με την πτήση-μυστήριο κυβερνητικού αεροσκάφους από την Βενεζουέλα που αποκαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες «το αεροσκάφος στις 24 Φεβρουαρίου είχε κάνει στάση στην Πορτογαλία, μετά την απειλή του πιλότου ότι θα πέσει λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς και δύο ημέρες μετά στη Γενεύη και μετά έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν επέτρεψαν την προσγείωσή του στο έδαφός τους. Ζήτησε να παραμείνει για μία ώρα για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα αλλά παρέμεινε τέσσερις, για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο. Στο αεροσκάφος επέβαινε και υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και μάλιστα συναντήθηκε με κάποιο πρόσωπο στην αίθουσα VIP του Ελ. Βενιζέλος για τουλάχιστον δύο ώρες. Κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης ή κάποιος από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού. Τελικός προορισμός του αεροσκάφους ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.»

Ωστόσο στα διεθνή ΜΜΕ δεν υπάρχουν αναφορές για το αναφερόμενο αυτό συμβάν σε αεροδρόμιο της Πορτογαλίας. Δεν υπάρχει, επίσης, καμιά αναφορά στα ΜΜΕ της Βενεζουέλας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και διεθνώς και για τωρινή επίσκεψη του κ. Αρεάσα στο Αμπού Νταμπι ή άλλη πόλη της χώρας αυτής. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είχε επισκεφθεί Πορτογαλία κι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2018.

Στη παρουσία του στην Γενεύη στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζούλας είχε δηλώσει ότι «καλούμε σε συνάντηση τις Ηνωμένες Πολιτείες – γιατί όχι μεταξύ των προέδρων Μαδούρο και Τραμπ; Γιατί δεν πρέπει να συναντηθούν, ώστε να μπορούν να προσπαθήσουν να βρουν κοινό έδαφος και να επεξεργαστούν τις διαφορές τους;».