Με μισόλογα και αστεία επιχειρήματα επιχείρησε να δικαιολογήσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τις προληπτικές προσαγωγές που έγιναν στα Γιαννιτσά σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αν προλάβεις και πιάσεις κάποιους πριν τελέσουν κάτι, τότε δεν χρειάζεται καταστολή.

Η Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στον ANT1 επιχείρησε για μία ακόμη φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και εστίασε στην ανάγκη πρόληψης και όχι καταστολής. «Αν προλάβεις και πιάσεις κάποιος πριν τελέσει κάτι, τότε δεν χρειάζεται καταστολή, αντιμετωπίζεις το πρόβλημα εν τη γενέσει του» σημείωσε προσπερνώντας το θέμα με τις προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η κ. Παπακώστα επανήλθε στο θέμα, λέγοντρας΄οτι αν υπάρχει παράπονο ότι ξέφυγε ο έλεγχος θα το εξετάσουμε…«Εκ του προχείρου δεν μπορούμε να μιλάμε. Πάντοτε διατάσσεται έρευνα για τέτοια ζητήματα όταν όμως είναι υπαρκτά», είπε ενώ στη συνέχεια, προσπερνώντας το ζήτημα, εξήρε το έργο της ηγεσίας του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ . όσο αφορά στα νούμερα που αφορούν στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε μάλιστα να μη μιλάμε πολύ για ζητήματα ασφάλειας και να μην δημιουργούμε τρόμο την ώρα που η χώρα δίνει τη μάχη στην Οικονομία.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε και στο πολιτικό της μέλλον. «Η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέβει αυτόνομα ως κόμμα στις εκλογές και θα δούμε τις συνεργασίες μας. Θα πούμε καθαρά με ποιους θα συγκλίνουμε μετεκλογικά», τόνισε.