Τελικά ο κ. Γαβρόγλου θα μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός που ισοπεδώνει κυριολεκτικά την ανώτατη παιδεία. Χωρίς  σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μελέτες, χωρίς καμιά αξιολόγηση, χωρίς καμιά συναίνεση προχωρά στην ενοποίηση των  ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια, για καθαρά μικροκομματικούς λόγους. Τελευταίο του… επίτευγμα η ενοποίηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής  Αττικής, που είχε εκτός των σχεδιασμών μέχρι τώρα, γιατί δεν το ήθελε κανένα ΑΕΙ.
  Παρά τις  αντιδράσεις του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, με σύμμαχο το διορισμένο από την κυβέρνηση πρόεδρο του Ανοικτού Πανεπιστημίου προχωρά στην ενοποίηση, δύο τελείως διαφορετικών ιδρυμάτων για να μην μείνει ορφανό το ΤΕΙ… Είναι ενδεικτικό των αυταρχικών αντιλήψεων και της αντιεκπευδευτικής νοοτροπίας του, ότι έφτασε στο  σημείο να  μιλά για »ψιθυριστές» πανεπιστημιακούς που δεν θέλουν στα πόδια τους καθηγητές των ΤΕΙ με περισσότερα προσόντα .»Θέλουν κάποιοι τον κόσμο στα ΤΕΙ που οι διδάσκοντες είναι δέκα φορές καλύτεροι από τους πανεπιστημιακούς να μην τους  έχουν στα πόδια τους» υποστήριξε.
Ο κ. Γαβρόγλου δηλαδή αποφασίζει μόνος του, αξιολογεί μόνος του και καταλήγει  φυσικά στην ισοπέδωση των πάντων. Το αξιοπερίεργο είναι επίσης ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Σύριζα αρνείται την αναθεώρηση του άρθρου 16, για να μην γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας από το παράθυρο τους ανοίγει το δρόμο. Γιατί το νέο ίδρυμα προβλέπεται να έχει μελλοντικά προπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα.
Αντί να ασχοληθούν με την αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αντί να φροντίσουν για την αναβάθμιση και των ΑΕΙ και των ΤΕΙ προχωρούν με βάση τις ιδεοληψίες τους,σε μεθοδεύσεις συγχωνεύσεων,για να εξυπηρετήσουν τις καιροσκοπικές σκοπιμότητες τους.
Μαθητευόμενοι μάγοι,με υποτιθέμενη γνώση της διεθνούς πανεπιστημιακής εμπειρίας,γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εμπειρίες άλλων χωρών αλλά και την πραγματικότητα, γιατί  το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική τους πελατεία και το βόλεμα διάφορων ημετέρων. Κατά τ΄άλλα κόπτονται για τη νέα γενιά και το μέλλον της…

ΤΟ ΒΗΜΑ