Στις 3 του Απριλίου ο σεναριογράφος και συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης θα έκλεινε τα 84 χρόνια του αλλά η ταλαιπωρημένη υγεία του είχε, δυστυχώς, διαφορετική γνώμη. Ο Τζιώτης άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη 5 Μαρτίου στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν.

Η πιο δημιουργική περίοδος του Γ. Τζιώτη στον κινηματογράφο ήταν στο πλευρό του Γιώργου Σκαλενάκη, σκηνοθέτη ταινιών όπως η τεράστια εμπορική επιτυχία «Επιχείρηση Απόλλων» (1968), η καλλιτεχνική επιτυχία «Ντάμα σπαθί» (1966) και η «Βυζαντινή ραψωδία» (1968). Ολες αυτές οι ταινίες φέρουν την υπογραφή του Τζιώτη στο σενάριο.

Η δράση του Γ. Τζιώτη στην δεκαετία του 1970 συνέπεσε δυστυχώς με την παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου και έτσι αναγκάστηκε να βγάζει το ψωμί του γράφοντας σενάρια σε φτηνές ερωτικές – αστυνομικές ταινίες που εκείνη την εποχή ήταν στην μόδα: «Πρόκλησις», «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα», «Οι ερωτομανείς» κ.α.

Αργότερα ο Τζιώτης ασχολήθηκε πολύ με την τηλεόραση γράφοντας σενάρια σειρών όπως η «Εγνατία» (1978) και το «Ποιος σκότωσε τον Αβελ» (1988). Από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές δουλειές του στην δεκαετία του 1990 ήταν το σενάριο της σειράς «Το 13ο κιβώτιο» και στην αμέσως επόμενη εκείνο του «Ασθενείς και οδοιπόροι» (2002).

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, ο Τζιώτης ήταν ένας από εκείνους που πρωτοστάτησαν για να δημιουργηθεί. Διετελέσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, στη θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Είχε επίσης διατελέσει μέλος της Επιτροπής Κρίσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Τζιώτης θα κηδευτεί την Τετάρτη από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.